2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

2010-02-09 Palolem


Diena, skirta visiškam poilsiui. Neveikėm nieko, išskyrus valgymą, deginimąsi ir miegojimą. Begulint pliaže, vis tenka vaikyti visokius pardavėjus. O jie siūlo viską – nuo manikiūro, pedikiūro, papuošalų, skarų iki vaisių. Labai juokingi du diedukai vaikšto per pliažą – vienas tiesiog eina, pasiramsčiuodamas lazdele, o kitas – neša vaisių pintinę ant galvos ir sako: „paineplia, kokanat“, po to tas pats pasidaro: „kokanat, painiapol“ (su minkšta galūne) – čia suprask, kokosai ir ananasai. :) Ir jei perki iš jų kokį vaisių, tada abu sutūpia, ima vaisių ir ant lentutės jį išdoroja.

vaisiu pardavejai palolem goa indija

Aišku, visos lupenos skrieja per petį. Bet, atrodo, kad tai ne bėda, nes vakarais į pliažą suguža visos miestelio karvės, kurios ir sulapnoja tas ananasų lupenas.

karve pliaze palolem goa indija

Va toks tas pliažo gyvenimas. :)

zmogus nesa palmiu lapus palolem pliazas goa indija

Vakare išsiruošėm iki tolimiausio paplūdimio taško, kur, kaip galima įžiūrėti, nėra šlamšto kioskelių ir vos keli žmonės. Bet paaiškėjo, kad norint nueiti iki to atskirto taško, reikia iki pilvo įsibristi į jūrą ir taip pakeliauti kokius 20-30 metrų. Nebuvom tam pasiruošę, tad pavaikščiojom aplink, aš pririnkau visokių kriauklių, ir grįžom atgal. Nusprendėm, kad ateisim čia kitą dieną.

Vakarais pamėgom sėdėti namelio terasoje ir gerti vietinį alų „Kingfisher“ arba „Buddweiser“.

vietinis alus Kingfisher goa indija

Turbūt tikri alaus žinovai pasakytų, kad tas alus čia tik šiaip tokiu vardu vadinamas, bet mums jis nekartus, gana lengvas ir prie tokio klimato, kai vakare truputį atvėsta, geriasi labai gerai. Sako, ir virškinimą suaktyvina. ;)
Kita vakaro atrakcija prieš alaus gėrimą būna – ėjimas prie jūros ir stebėjimas, kiek bangos priartėja prie kranto. Pliažas čia gan platus, bet kiekvieną vakarą jūra jį „okupuoja“ – vanduo pasislenka per kokius 25-30 metrų. Vakare tai matosi ne taip, nors gražu pažiūrėti į bangų mūšą. Bet iš ryto matosi labai aiškiai – kiek liko puraus smėlio.

Beje, tą vakarą prisiminėm antrą kone egzistencinį klausimą (prie to apie burokėlius), kuris mums neduoda ramybės. Kodėl danguje nesimato mėnulio? Žvaigždės yra, šviečia ryškiai, o mėnulio, kurį mes pripratę matyti šalia žvaigždžių, - nėra. Kodėl? :) Čia turbūt klausimas mano pusseserei beveik astronomei. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą