2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

2010-02-19 Bangalore


Prieš porą dienų buvome vienam turguje, šiandien nutarėm aplankyti kitą – City Market (miesto turgus lietuviškai). Pasak vietinių, tai didžiausias turgus, tad tikėjomės pamatyti kažką panašaus į Shivaji Nagar turgų, tik dar didesnį. :)



Vėl su rikša pradundėjom pusę miesto ir atsidūrėm kažkokioj judrioj gatvėj. Rikšos vairuotojas parodė, kad čia jau turgus, nors apsidairius matėm tik rikšas, kažkokius kelis pardavėjus, prisidėjusius baisių baisiausių batų, ir krūvą šiukšlių. Išėjom ieškoti, tai kur gi tas turgus. Radom!

Tai didelis daržovių, vaisių, gėlių, indų ir kitų namų apyvokos daiktų turgus. Žmonių tūkstančiai, pardavėjų taip pat ir visi šaukia, neva taip reklamuodami savo prekes. Gana įdomus garsų ir vaizdų mišinys.



Eidami radom ir kažkokį pastatą, kuriame virė kitas gyvenimas. Matėm gerokai daugiau spalvotų miltelių kauburėlių ir net kaip juos stato.





Toliau paėjus – prikrauta daugybė keptuvių Wok. Gali nusipirkti nuo mažiausios iki tokio dydžio, kad tokioj pagaminus turbūt galima pamaitinti visus devynaukščio kaimynus. :) Shivaji Nagar turguje klausėm, kiek kainuoja tokia gerokai didesnė nei vidutinė keptuvė – kaina apie 45 litai. Čia neklausėm. :)



Galiausiai, priėjom kažką panašaus į balkoną. Mes stovėjom viršuje (balkone), o apačioje virė gėlių girliandų prekyba. Spalvos, kvapai, garsai... Visko ten daug. Atrodo gražiai, įdomiai. O šalia tam pačiam balkone sėdi ir vyrai, ir moterys prie gėlių krūvų ir veria girliandas.



Kita vertus, lyginant tuos du turgus, kuriuos aplankėm, matosi aiškus skirtumas – Shivaji Nagar yra skirtas turtingesniems miestiečiams, o čia suvažiuoja visi kaimų gyventojai parduoti savo daržovių ir vaisių, ir apsiperka čia ne tokie turtingi bangloriečiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą