2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

2010-02-10 Palolem


Dar viena diena prie jūros. Atsikėlėm gana anksti (lyginant su kitomis dienomis). Pusryčiams iš vakaro turėjome nusipirkę didelį, beveik 6 kilogramų arbūzą. Iš baro pasiskolinom šaukštus ir bandėm įveikti po pusę arbūzo. Nepavyko. Tad likučius nunešėm mūsų kaimynams kiauliukams. Tie, vizgindami uodegas ir pasižvygaudami, ėmėsi darbo – graužė tuos arbūzus su pasimėgavimu. Nieko nebeliko. Dar prie jų prisijungė būrys varnų, kurioms liko tik kauliukai. Žodžiu, turėjom rytinę atrakciją. :)

kiauliukai eda arbuza palolem goa indija

O vakare po dienos deginimosi, visokiausio maisto, o kai kas iš mūsų ir po galvos masažo, turėjom kitą atrakciją – pasiplaukiojimą upe.

laivas plaukioti upe goa indija palolem

Ties pliažo pabaiga į jūrą įteka upė – sakė, kad vadinama ji Palolem upe.

plaukiojimas laivu palolem upe goa indija

O vietiniai į savo laivelius susisodina po 2-4 turistus ir plukdo ta upe iki užtvankos ir atgal. Pasiplaukiojimo trukmė apie 40 min. ir nusiderėjus kainuoja 10 litų. Mums pasitaikė valtis su medinėmis lentomis sėdėjimui, nors matėm, kad kiti plaukiojo sėdėdami beveik foteliuose. Bet tai ne esmė.

laiveliai laukiojimui Palolem upe goa indija

Man visai patiko – tokia ramuma, plauki, jokio triukšmo ir žmonių. Valtininkas mums parodė kingfisherį‘ (paukštis čia toks, gaudantis žuvis) ir dar kelis paukščius, kurių pavadinimų neprisimenu. Parodė ir akmenį, balansuojantį ant kito akmens.

balansuojantis akmuo goa indija

Galiausiai, papasakojo istoriją, kad prieš šimtą metų čia buvo krokodilų. :)

akmenys palolem upeje goa indija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą