2010 m. vasario 14 d., sekmadienis

Bendri pastebėjimai (2 dalis)


1. Jei indusai gyvena viešbutyje, tai visi puola skalbtis. Jau Paloleme pastebėjom, kad šalia apsigyvenę indusai iškart terasą apkabinėjo savo skalbiniais. Ir kas keisčiausia, išsiskalbia savo triusikėlius ir būtinai išverstus išvirkščia puse padžiauna matomiausioj vietoj. Tą patį matėm ir Udupyje.

2. Visi parduodami maisto produktai yra žymimi vienu iš dviejų ženklų: baltas kvadratėlis su žaliu tašku viduryje reiškia vegetariškas maistas, o baltas kvadratėlis su raudonu tašku – nevegetariškas. Prie restoranų pavadinimų iškabose taip pat būtinai nurodoma Veg. arba Non-veg.

3. Ant visų parduodamų maisto ir nemaisto produktų yra atspausdintos didžiausios mažmeninės prekybos kainos. Žinoma, pliažuose ar užsieniečiams tos kainos pora rupijų pakeliamos, bet didžioji dalis pardavėjų už tokią kainą ir parduoda.

4. Sia ypatybe prisiminiau beeidama i interneto kavine, tad lietuvisku raidziu nebus. Taigi: gesintuvai. Tiksliau ju nebuvimas. Degalinese ar gelezinkelio stotyse yra speciali vieta, kur ant tam tikro pagalio su kabliais kabo keli kibirai – pora su vandeniu, kiti – su smeliu. Ir tai neva vadinama gesintuvais gaisro atveju. Idomu butu paziureti, kaip jie gaisra degalineje su tiek vandens ir smelio uzgesintu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą