2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Daiktai, be kurių į Indiją geriau nekeliauti


Sėdėdami terasoje ir besimėgaudami vakaro gaiviu oru, sudarėme labai trumpą daiktų, be kurių nereikėtų kelti kojos į Indiją, sąrašą.

1. Ausų kištukai. Nors aš taip ir nepamėgau su jais miegoti (jaučiuosi nelabai saugiai, kaip nieko negirdžiu), bet toks daiktas čia labai reikalingas. Jis apsaugos nuo kaimynų keliamo triukšmo 5 valandą ryto viešbutyje, popierinėmis sienomis; negirdėsite traukinių dundesio po langais, varnų karksėjimo... Vardinti galima ilgai, todėl geriau juos turėti ir negirdėti per daug nereikalingų garsų, dažniausiai trukdančių ilsėtis.

2. Prožektorius / žibintuvėlis (ar kaip pavadinsi, taip nepagadinsi) – prietaisas, skleidžiantis šviesą tamsoje. Jo prireiks tikrai. Ar Delyje, ar mažame miestelyje elektra gali dingti visai netikėtai visame viešbutyje, visoje gatvėje, restorane ar pan. Be to, būna ir taip, kad pareiti į viešbutį reikia per kokią siaurą neapšviestą gatvę ar kiemą. Todėl be prožektoriaus kaip be rankų. Va ir vakar du rusai vos neįėjo į mūsų namelį, eidami be prožektoriaus, kai dingo šviesa.

3. Palapinės karkasas ir tinklas nuo uodų ir kitokių skraidančių, kandančių gyvių. Delyje jo neprireikė, nes mes neva buvom ne tuo sezonu, bet Goa visuose miesteliuose juo naudojamės kasnakt.

tinklas nuo uodu reikalingas indijoje

Pasistatyti jį virš lovos trunka kelias minutes, o ramybė garantuota visai nakčiai. Nes uodų čia, patikėkit, yra daug. Žinoma, kai kuriuose apgyvendinimo vietose kabo tinkleliai, bet niekada negali būti tikras – ar jie bus, ir ar bus švarūs bei reikiamo ilgio / pločio. Paloleme čia namelyje toks tinklas yra, bet jo ilgis toks, kad tarp lovos ir tinklo susidaro tarpai. Tai kam tinklelis su tarpais uodams praskristi?

4. Galiausiai, tai ne daiktas, bet be jo irgi neįmanoma. Tai nusiteikimas, kad čia daug kas kitaip, kad reiškiamos pretenzijos gali nieko nepasiekti ir niekam nebūti įdomios. Aš važiavau čia nusiteikusi blogiausiam, ką galima įsivaizduoti, ir dabar pasirodo, kad viskas nėra taip baisu. Bet per didelių norų nereiškiu ir kiekvieną kartą tramdausi, ko nors tikėdamasi.

Kol kas toks sąrašas. Visų daiktų sąrašo tikrai neminėsim, nes daug svarbių daiktų (jei pamirštat įsimesti į lagaminą) galima čia laisvai nusipirkti.
Jei dar ką sugalvosim, papildysim įrašą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą